مقدمه
با شیوع بیماری کرونا و غیر حضوری شدن مدارس، نیاز به سایت برای گرفتن آزمون های اینترنتی احساس می شد. خوشبختانه سایت ها و سامانه های مختلفی برای برگزاری کلاس های از راه دور و آنلاین و همچنین آزمون های اینترنتی و آنلاین روی کار آمدند. سایت هایی نظیر سایت وادانا و سامانه دان دانشگاه آزاد اسلامی از این دست سایت ها هستند که قبلا به شما معرفی کردیم. هر کدام از این سایت ها مزایا و معایب مخصوص به خودشان را داشتند؛ اما متاسفانه بعد از مدتی سایت های جعلی برای گرفتن آزمون های اینترنتی روی کار آمدند که باعث بی اعتمادی بعضی از افراد به سایت های آزمون اینترنتی شد. سایت همگام یکی از سایت هایی بود که از زمان ورودش، توجه معلمان و دانش آموزان بسیاری را به خودش جلب کرد. سامانه همگام یک سامانه کاملا معتبر می باشد و امکانات زیادی را در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار می دهد.
سامانه همگام چیست؟
همانطور که می دانید شیوع بیماری کرونا باعث شد که بسیاری از فعالیت های مدارس غیر حضوری انجام شود. در ابتدا هیچ بستر خاصی برای انجام کارهای آموزش و پرورش به صورت غیر حضوری وجود نداشت، ولی بعد از مدتی سامانه ای به نام سامانه همگام روی کار آمد که کار را برای آموزش و پرورش، معلمان و دانش آموزان آسان کرد.
این سامانه زیر نظر آموزش و پرورش است؛ به همین خاطر کاملا معتبر می باشد و معلمان و دانش آموزان می توانند بدون هیچ نگرانی از این سامانه استفاده کنند. این سامانه یک سامانه قوی در جهت اطلاع رسانی و انجام امور مربوط به آموزش و پرورش است، تا جایی که بعضی از دانش آموزان باید برای انجام بعضی از امور مدرسه خود به صورت غیر حضوری به این سامانه مراجعه کنند و کارهای خود را به صورت آنلاین انجام دهند.
معرفی امکانات سایت همگام hamgam.medu.ir
سایت همگام hamgam.medu.ir ، یک سایت معتبر است که بستر مناسبی را برای انجام امور آموزش و پرورش ایجاد می کند. شاید جالب باشد که بدانید، این سایت امکانات بسیار زیادی را در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار می دهد که تنها یکی از آن ها آزمون های آنلاین است. در ادامه به امکانات سامانه همگام اشاره می کنیم.
۱- هدایت تحصیلی پایه های نهم در همگام
یکی از مراحل انتخاب رشته و ورود به پایه دهم متوسطه دوم، این است که دانش آموزان پایه نهم فرم هدایت تحصیلی را پر کنند. پر کردن این فرم در گذشته، به صورت حضوری و دستی انجام می شد؛ یعنی دانش آموزان باید به مدرسه مراجعه می کردند و فرم هدایت تحصیلی را پر می کردند؛ اما در حال حاضر این امکان در سایت همگام به وجود آمده است که دانش آموزان پایه نهم بتوانند به صورت غیر حضوری فرم هدایت تحصیلی را پر کنند.
۲- آزمون های مشاوره مربوط به مدارس
مشاوران بعضی از مدارس همواره سعی می کنند که نسبت به وضعیت دانش آموزان اطلاعات لازم را کسب کنند. در گذشته این آزمون های به صورت حضوری انجام می شد؛ اما در حال حاضر این آزمون به صورت غیر حضوری انجام می شود. یکی از امکانات سامانه همگام نیز، برگزاری آزمون های مشاوره ای است. اگر تا به حال به این سایت وارد شده باشید، در صفحه اصلی سایت آزمون مشاوره ای را مشاهده کرده اید.
۳- طراحی آزمون های آنلاین زمان دار
آزمون گرفتن در دوران کرونا برای بسیاری از معلمان مشکل است و دردسرهای زیادی را به همراه دارد. یکی از امکانات سایت همگام ، طراحی آزمون های آنلاین با زمان مشخص است. معلمان می توانند هر سوالی که دوست دارند را در سایت وارد کنند، زمان و تاریخ امکان را نیز مشخص کنند. سوال هایی که در این سایت طراحی می شود، می تواند تستی، تشریحی، جواب کوتاه و ... باشد.
۴- دادن آزمون های آنلاین توسط دانش آموزان
آزمون های آنلاین سایت همگام ، توجه بسیاری از دانش آموزان را جلب کرده است؛ چرا که دانش آموزان می توانند به سادگی و با آسودگی خاطر به این سایت وارد شوند و در زمان مقرر آزمون دهند. این سایت زمان آزمون، تعداد سوالات و ... را به صورت یک جا به دانش آموزان نمایش می دهد که همین اتفاق موجب می شود که دانش آموزان بدون استرس آزمون خود را تحویل دهند.
۵- ثبت نام المپیادهای مختلف دانش آموزی
یکی از امکانات سامانه همگام ، ثبت نام در المپیادهای دانش آموزی است. ثبت نام المپیاد دانش آموزی در این سامانه، معمولا غیر فعال است. مگر زمانی که مدیر مدرسه نسبت به فعال کردن آن اقدام کند.
۶- ثبت نام آزمون استعداد درخشان و نمونه دولتی
ثبت نام آنلاین آزمون های استعداد درخشان و نمونه دولتی، یکی از امکانات ویژه سایت همگام است. البته امکان ثبت نام در این سامانه برای آزمون های استعداد درخشان و نمونه دولتی، تنها زمانی وجود دارد که فراخوان ثبت نام اعلام شده باشد و مدیر مدرسه این امکان را فعال نماید.
در واقع، دانش آموزان مقطع نهم به دهم و ششم به هفتم که علاقه به ثبت نام در مدارس تیزهوشان را دارند، می توانند در موعد مقرر به این سامانه مراجعه کنند و ثبت نام خود را به صورت کاملا غیر حضوری انجام دهند.
۷- نمایش کارنامه های هفتگی و ماهیانه
بعضی از معلمان در سامانه همگام هر هفته یا هر ماه، یک امتحان می گیرند. نمره این امتحان ها پس از تصحیح شدن در قسمت کارنامه ها قابل نمایش می باشد. البته اگر چندین نمره در کارنامه وجود داشته باشد، یک معدل کل نیز در کارنامه نمایش داده می شود.
امتحان دادن به صورت هفتگی و ماهیانه و تحویل کارنامه به دانش آموزان می تواند در عملکرد خوب دانش آموز موثر واقع شود.
۸- برنامه کلاسی دانش آموز
یکی دیگر از امکانات سامانه همگام این است که مدیر مدرسه برای اطلاع رسانی به دانش آموزان برنامه کلاسی آن ها را در سایت همگام قرار می دهد. دانش آموزان می توانند در قسمت برنامه کلاسی، برنامه کلاسی مربوط به خودشان را مشاهده کنند.
۹- انضباط و تشویق؛ از امکانات جالب این سایت
یکی از امکانات جالب سامانه همگام این است که می تواند حضور و غیاب دانش آموزان را ثبت کند. دانش آموزان نیز می توانند با مراجعه به این سامانه از وضعیت حضور خود در کلاس ها اطلاع پیدا کنند و اگر مغایرتی مشاهده کردند، پیگیری های لازم را انجام دهند.
نحوه ورود به سامانه همگام
همانطور که گفته شد سایت های مختلف، ولی جعلی برای آزمون های آنلاین وجود دارد. به همین منظور اگر قصد ورود به سامانه همگام hamgam.medu.ir را دارید، باید از روش درست آن اقدام کنید که در دام سایت های جعلی نیفتید. به هر حال نحوه ورود به سامانه همگام به صورت زیر می باشد:
- ۱ابتدا عبارت «سامانه همگام» را در فیلد جستجوی گوگل تایپ نمایید و سپس آن را جستجو کنید.
- ۲بر روی اولین سایت که آدرس آن به صورت زیر می باشد، کلیک کنید.
hamgam.medu.ir - ۳بعد از ورود به این سایت، صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما باز می شود. شما در فیلد اول باید شماره ملی خودتان را وارد نمایید و در فیلد دوم رمز ورود خود را وارد کنید. در نهایت روی گزینه ورود کلیک کنید. در بعضی از مواقع، در مرحله بعد از شما درخواست می شود که نقش خود را انتخاب کنید، به طور مثال اگر دانش آموز هستید نقش دانش آموز را بزنید و اگر معلم هستید، نقش معلم را وارد نمایید.
ثبت نام در سامانه همگام
ثبت نام در سامانه همگام برای دانش آموزان و معلمان امکان پذیر نیست و ثبت نام در سامانه به صورتی نیست که دانش آموزان یا حتی معلمان بتوانند خودشان به سامانه وارد شوند و رمز عبوری را انتخاب نمایند؛ حال شاید این سوال برای بسیاری از دانش آموزان پیش بیاید که چگونه می توان در این سامانه ثبت نام کرد و از امکانات مربوط به آن استفاده کرد؟
ثبت نام در سامانه همگام تنها در صورتی انجام می شود که دانش آموز در مدرسه ای ثبت خود را به طور کامل انجام داده باشد. سپس، مدیر مدرسه اطلاعات دانش آموز را در سامانه سناد ثبت کرده باشد و در نهایت مدیر مدرسه برای دانش آموز نام کاربری و رمز عبوری را در نظر بگیرد و به او تحویل دهد.
بنابراین ثبت نام در این سامانه تنها توسط مدیران مدرسه انجام می شود و اگر دانش آموزی یا معلمی نیاز داشته باشد که به این سامانه وارد شود باید رمز عبور خود را از مدیر مدرسه دریافت کند. لازم به ذکر است که معمولا رمز عبور فقط در دسترس مدیر مدرسه می باشد و دیگر کارکنان به آن دسترسی ندارند.
رمز عبور در سامانه همگام
شاید برای بسیاری از دانش آموزان معلمان این سوال پیش بیاید که نام کاربری و رمز عبور سامانه همگام چیست؟ همانطور که گفته شد نام کاربری این سامانه همان کد ملی شما است. البته قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با رمز عبور این سامانه صحبت کنیم، باید بدانید که در بعضی از مواقع مدیران مدرسه به جای کد ملی دانش آموز، کد ملی مادر و یا پدر دانش آموز را وارد می نمایند. در این گونه مواقع باید هنگام ورود کد ملی مادر یا پدر را وارد کرد و اگر در مرحله بعدی از شما نقش خواسته شد، باید آن را پدر و یا مادر وارد کنید.
اما رمز عبور این سامانه چیست و چگونه می توان آن را دریافت کرد؟ همانطور که در بالا گفتیم، رمز عبور این سامانه توسط مدیران مدرسه تعریف می شود و اگر قصد دریافت رمز عبور را دارید، راهی جزء مراجعه به مدرسه یا تماس گرفتن نیست! چرا که تنها مدیران مدرسه می توانند رمز عبور این سامانه را به شما تحویل دهند. بنابراین، رمز عبور سامانه همگام می تواند متفاوت باشد، ولی معمولا به دلیل بالا بردن امنیت سامانه، مدیران آن را ترکیبی از اعداد و حروف انگلیسی در نظر می گیرند و تعداد حروف آن را بیش از ۶ رقم قرار می دهند.
معلمان و دانش آموزان برای ورود به سامانه همگام hamgam.medu.ir، باید رمز عبور این سامانه را از مدیر مدرسه تحویل بگیرند.
منبع : سامانه همگام
- ۷۴۲ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر