مقدمه
کدIMEI یا شناسه IMEI ، یک سریال چهارده رقمی است که معمولاً میتوان آن را بر روی جعبه گوشی موبایل، تبلت و هر دستگاه سیمکارت خور دیگری یافت. اما اصلاً این کد imei چیست و چه کاربردهایی دارد؟ علاوه بر آن اگر به هر دلیل به جعبه یا حتی خود گوشی دسترسی نداشتیم، چطور اقدام به یافتن آن کنیم؟ در این مقاله به این سؤالات پاسخ داده و روشهای مختلف پیداکردن کد IMEI گوشی های متفاوت را آموزش خواهیم داد. توجه داشته باشید که پیدا کردن کد IMEI در گوشی های مختلف تقریبا یکسان است مگر اینکه سیستم عامل گوشی شما جزو سیستم عامل های معروف نباشد.
کد IMEI چیست؟
یا International Mobile Equipment Identity به معنی «شناسه بینالمللی تجهیزات موبایل» یک کد چهارده رقمی است که برای هر دستگاه، منحصربهفرد میباشد. البته کد IMEI در واقع پانزده رقمی است و رقم آخر آن جزء اصلی این کد به شمار نمیرود. کد یا شناسه IMEI است در هیچ دو دستگاه موبایلی یکسان نیست. در زمان خرید هر دستگاه استانداردی که در شبکه تلفن همراه زمینی استفاده میشود، میتوانید این کد را روی جعبه گوشی و فاکتور خرید آن و حتی برگه گارانتی ببینید.
فرمت این شناسه بهصورت AA-BBBBBB-CCCCCC-D است:
••• دو رقم A، به کشور تولیدکننده دستگاه برمیگردد.
••• شش رقم B نیز مربوط به مدل دستگاه میباشد.
••• شش رقم C نمایانگر سریال مخصوص دستگاه است که توسط سازنده گوشی تعریف میشود.
و D نیز همان رقم امنیتی یا چک میباشد که یک گزینه امنیتی در مقابل جعل این کد به شمار میرود.
قسمتهای A و B با نام TAC یا Type Allocation Code شناخته می شوند. یکسان، نشان می دهد که دستگاه همراه، محصول یک کشور بوده و دارای مدل یکسانی هستند.
کد IMEI ، برای شناسایی دستگاههای تلفن همراه و کنترل مسدودی آن در شبکه، به کار برده میشود. همچنین در صورت سرقت دستگاه موبایل، میتوان از این کد برای ردیابی گوشی همراه استفاده کرد. با هر بار رجیستر شدن سیمکارت نیز شناسه IMEI در شبکه و در بخش ثبت ID تجهیزاتEquipment Identity Register) EIR )، ارسال و ثبت می شود. لازم به ذکر است که IMEI متعلق به خود گوشی بوده و ارتباطی به سیمکارت و سیستم عامل گوشی ندارد. کد IMEI به صورت فیزیکی، درج و به صورت سخت افزاری و نرم افزاری، درگوشی نصب می شود. IMEI از کارخانه بر روی سختافزار حک شده و تغییر یا پاک کردن آن بدون آسیب رساندن به دستگاه تقریبا غیرممکن است. باید بدانید که گوشی های دو سیم کارت، دارای دو شناسه IMEI و همینطور، گوشی های چند سیم کارت چند کد IMEI را دارا می باشند. در این مقاله به آموزش روش دریافت این شناسه نیز پرداخته شده؛ دقت داشته باشید که شناسه IMEI به دست آمده از این روش ها با شناسه ثبت شده روی جعبه مطابقت داشته باشد.
کاربرد کد IMEI در سامانه همتا
سامانه همتا بهطورکلی، بدون نیاز به ثبتنام دو دسته از خدمات را در اختیار کاربران قرار میدهد. دسته اول این خدمات با استعلام وضعیت گوشی موبایل ( استعلام اصالت گوشی ) مربوط بوده و دسته دوم خدمات نیز در رابطه با فعالسازی گوشیهای تازه خریداری شده ثبت و فعالسازی آنها میباشد.
کاربردهای کد IMEI در سامانه همتا از قرار زیر میباشند:
۱درصورتیکه در حال خرید یک گوشی جدید هستید ضروری است با بهرهگیری از قابلیت استعلام اصالت تلفن همراه توسط کد IMEI در سامانه همتا وضعیت قانونی آن را بررسی کرده و از ثبت گوشی یا تبلت و سایر دستگاههای سیمکارت خور که قصد خرید آن را دارید، در طرح رجیستری اطمینان حاصل نمایید و آگاه شوید که دستگاه موردنظر اصطلاحاً قاچاق یا غیرقانونی نیست.
۲همچنین از طریق این کد و قابلیت استعلام اصالت گوشی میتوانید اصل بودن گوشی یا هر دستگاه سیمکارت خور دیگر و کپی و جعلی نبودن آن را دریابید.
۳برای انتقال مالکیت و فروش دستگاه سیمکارت خور و گوشی موبایل نیز در سامانه همتا باید از شناسه IMEI استفاده کنید. خواندن مقالات انتقال مالکیت گوشی از طریق سایت همتا و انتقال مالکیت گوشی با کددستوری را در این خصوص پیشنهاد می کنیم.
۴با استفاده از کد IMEI میتوانید در شرایط خاص، از همه دستگاههای تحت مالکیت سیمکارت خود اطلاع یابید.
۵برای ثبت و رجیستری گوشیها و دستگاههای مسافرتی که از خارج از ایران وارد شدهاند نیز با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، میتوانید از طریق کد IMEI در سایت گمرک و ادامه آن، سامانه همتا اقدام نمایید.
۶برای فعالسازی و رجیستر کردن گوشی جدید نیز از این کد در سامانه همتا استفاده میشود.
۷همچنین برای افزودن گوشی و دستگاهها و تحت مالکیت در آوردن آنها از کد IMEI در سامانه همتا استفاده میشود. مقاله افزودن دستگاه در سامانه همتا را در این خصوص مطالعه کنید.
مقاله پیشنهادی: نحوه انتقال مالکیت گوشی رجیستر نشده
روشهای دریافت کد IMEI درگوشیهای مختلف
برای پیدا کردن کد IMEI گوشی یا تبلت و سایر دستگاههای سیمکارت خور خود میتوانید از روشهای زیر اقدام نمایید:
دریافت کد IMEI از طریق شمارهگیری کد #۰۶#*
این روش در همه گوشیهای اندرویدی، همه مدلهای آیفون و سایر گوشیهای هوشمند کارایی دارد. با شمارهگیری کد #06#* در شمارهگیر تلفن همراه خود، کد پانزده رقمی IMEI شما نمایان خواهد شد. میتوانید با لمس کردن این کد، آن را کپی کرده و از آن استفاده نمایید.
دریافت کد IMEI در گوشیهای اندرویدی
برای انجام این کار به تنظیمات گوشی اندرویدی خود رفته و مسیر زیر را دنبال کنید:
Settings > About phone > Status
البته در برخی از گوشیهای اندرویدی این مسیر به شکل زیر خواهد بود:
Settings > General > About device > Status
با این مسیر میتوانید کد IMEI گوشی خود را ببینید.
دریافت کد IMEI در آیفون
برای انجام این کار به تنظیمات آیفون خود رفته و مسیر زیر را دنبال نمایید:
Settings > General > About
در پایین صفحه میتوانید کد IMEI را مشاهده کرده و کپی نمایید.
پیداکردن کد IMEI آیفون در برنامه iTunes
ابتدا آیفون خود را به کامپیوتر وصل کرده و برنامه iTunes را اجرا نمایید.
در گوشه بالا سمت چپ، روی آیفون خود کلیک کرده و به قسمت Summary بروید.
در آیفون، با انتخاب Phone Number میتوانید کد IMEI را ببینید.
در آیپدهای سیم کارت خور نیز با انتخابSerial Number میتوانید شناسه IMEI گوشی را ببینید.
دریافت کد IMEI در گوشیهای سونی یا سونی اریکسون قدیمی
برای این کار روی صفحهکلید موبایل از چپ به راست Right > Left> Left > Left را بفشارید.
دریافت کد IMEI در گوشی بلک بری یا سونی اریکسونهای جدیدتر
برای این کار به Options و پس از آن Status بروید.
یافتن کد IMEI گوشی از روی دستگاه تلفن همراه
برای این کار قاب پشت گوشی خود را باز کرده و کد IMEI را در زیر باتری مشاهده نمایید.
یافتن کد IMEI از روی برچسب جعبه گوشی
برچسبی بر روی جعبه گوشیها و تبلت ها موجود است که شناسه IMEI بر روی آن درج شده است.
یافتن کد IMEI با استفاده از فاکتور خرید
میتوانید کد IMEI گوشی و تبلت خود را بر روی فاکتور خرید آن نیز بیابید.
نکات مربوط به کد IMEI
••• نکته1: کد IMEI را از راههای زیر نیز میتوانید به دست آورید:
۱دریافت کد IMEI از طریق گوگل: این کار را از طریق Google Dashboard انجام دهید. گوگل داشبورد مرکز کنترل حساب گوگل است و از هر کامپیوتری میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. اگر حساب گوگل خود را در تلفن همراه یا تبلت اندرویدی خود وارد کرده باشید، امکان مشاهده اطلاعات دستگاه اندرویدی خود در آن را خواهید داشت.
۲دریافت کد IMEI از طریق اپل ای دی: این کار را در قسمت مدیریت اپل آی دی خود انجام دهید.
۳دریافت کد IMEI از طریق سامانه همتا: این کار را با استفاده از کد ملی یا شماره سیم کارتی که گوشی خود را با آن رجیستر کردهاید انجام دهید.
۴دریافت کد IMEI از طریق پرینت مکالمات از مخابرات
••• نکته2: گوشی و دستگاههای دو سیمکارت، دارای دو کد IMEI میباشند و برای هر اسلات سیمکارت یک کد IMEI جداگانه موجود است. از آن جا که کد IMEI بسیار مهم بوده در برگردندان گوشی سرقتی و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی نیز کاربرد دارد، حتماً آن را در جایی یادداشت و حفظ نمایید.
••• نکته3: یکی دیگر از کاربردهای کد IMEI این است که میتوانید از راه دور از شرکت سازنده آن بخواهید گوشی شما را به تنظیمات اولیه (تنظیمات کارخانه) برگرداند.
••• نکته4: هر کد IMEI ذخیره شده در EIR دارای ۳ طبقه است و هرکدام از کدهای IMEI در یکی از این طبقه بندیها جای دارند:
سفید: IMEI مجاز
خاکستری: IMEIکه نیاز است مورد پیگیری قرار بگیرد
سیاه: IMEI غیر مجاز و مسدود
منبع : کد imei
- ۷۹۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۲ نظر
شماره مجازی تلگرام چیست؟ چه کاربردی دارد؟
شماره مجازی، در واقع یک خط تلفن یا موبایل است که شما از یک کشور دیگر دریافت می کنید (بدون اینکه بخواهید سیم کارت آن کشور را خریداری کنید) و با کمک آن می توانید تماس بگیرید یا پیامک ارسال کنید آنهم بدون استفاده از شماره خودتان. کاربردهای دیگر شماره مجازی: