چهارشنبه ۲۶ دی ۰۳

سفته ضمانت کار یا ضمانت حسن انجام کار چیست ؟

مقدمه

سفته ضمانت حسن انجام کار چیست ؟ سفته یکی از اوراق تضمینی است که از آن به عنوان ضمانت در  قراردادها می توان استفاده کرد. امروزه با پدیده ای روبرو هستیم که کارفرمایان جهت استخدام اشخاص علاوه بر نوشتن قرار داد با کارجویان اقدام به دریافت سفته ضمانت حسن انجام کار به صورت سفته و یا چک تضمین می کنند که عنوانی نامشخص و نامعلوم در بحث قانون کار می باشد و می تواند مشکلاتی را برای کارجویان در این زمینه ایجاد کند. ما در این مطلب قصد داریم تا شما را بیشتر با قوانین سفته ضمانت کار آشنا کنیم .



نمونه سفته ضمانت حسن انجام کار

قبل از هر چیز به توضیح مختصری در مورد اینکه به طور کلی سفته چیست می پردازیم. سفته یکی از اسناد ضمانتی است که شخص متعهد ملزم می گردد تا درصورت امضا و زدن اثر انگشت مبلغ مشخصی را که در آن مشخصص گردیده در تاریخ مشخصی به بستانکار تسلیم نماید و از نظر حقوقی و کیفری قابل پیگیری می باشد. البته می توان از آن به عنوان وثیقه استفاده کرد و یا به طور مثال آن را به عنوان سند ضمانت حسن انجام کار به طرف مقابل ارائه کرد. سفته ها در مبالغ گوناگون موجود می باشند و می توان آنها را از هر جایی تهیه کرد دکه های روزنامه فروشی سطح شهر و یا دستفروش های داخل بازار، اما غالبا آنها مبلغی بیش از قیمت واقعی سفته از شما دریافت می کنند بنابراین بهترین مکان برای خرید سفته شعب بانک ملی می باشد که می توانید سفته ها را با قیمت واقعی که روی آنها درج شده تهیه کنید .سفته ای که شخص متعهد جهت ضمانت انجام کار ( سفته ضمانت کار ) به کارفرما می دهد به میزان مبلغ مورد تعهد و به نام کارفرما و یا اصطلاحا به حواله کرد حامل نوشته می شود و سایر مواردی که در مورد نام متعهد ، تاریخ و آدرس و مبلغ و... می باشد توسط متعهد تکمیل می گردد. البته باید به این نکته توجه داشت که در هنگام پر کردن سفته تمامی موارد خواسته شده در سفته را کامل و طبق تاریخی که در قرارداد شخص قید شده و به نام کارفرما و با ذکر مبلغ سفته پر شود. این کار می تواند از سواستفاده های احتمالی از سفته ضمانت حسن انجام کار تا حدودی جلوگیری کند و باعث شود تا وقت گرانبهای شما در صفهای طولانی شوراهایحل اختلاف و دادگاه ها تلف نشود. در ادامه مطلب در مورد نحوه پر کردن سفته بیشتر بخوانید.

نمونه سفته ضمانت کار

 

نحوه پر کردن سفته ضمانت کار

 سفته شامل قسمت هایی می باشد که باید توسط کسی که متعهد به پرداخت آن می شود تکمیل شود این قسمت ها شامل موارد زیر می باشد:

1 مبلغ سفته: که به عدد و حروف داخل سفته نوشته می شود .البته حد اکثر مبلغ هر سفته روی آن نوشته شده و هر برگ از آن متضمن پرداخت نهایتا همان مبلغ درج شده در سفته می باشد.

2 نام و نام خانوادگی: نام و نام خانوادگی متعهد شونده سفته ضمانت کار باید در این قسمت درج شود.

3تاریخ: تاریخی که سفته امضا شده است در این قسمت درج می شود.

4حواله کرد: اسم شخصی که سفته در وجه او صادر گردیده (که معمولا این قسمت را با درج کلمه حامل پر می کنند به این معنی که هر شخصی که سفته در اختیار او قرار دارد مالک آن سفته می باشد ).

همچنین اطلاعاتی در مورد محل اقامت شخصی که متعهد شده و محل پرداخت وجه سفته نیز وجود دارد که توسط متعهد پر می شود. در قسمت سمت چپ سفته نیز مجددا مبلغ سفته ، تاریخ صدور و تاریخ سررسید سفته ، نام بستانکار ، متعهد و محل اقامت و محل پرداخت مجددا نوشته می شود .

 

” هر برگ از سفته نهایتا متضمن پرداخت مبلغی است که روی آن نوشته شده. “

 

اجرا گذاشتن سفته حسن انجام کار

در مورد اجرا گذاشتن سفته ضمانت حسن انجام کار باید گفت که کارفرما طی قراردادی که فی ما بین آنها تنظیم گردیده متعهد به پرداخت حقوق و مزایا در طی زمانی که به عنوان قرارداد در میان کارفرما و کارمند یا کارگر مشخص شده می باشند و در مقابل کارگر یا کارمند متعهد به حسن انجام کار و مواردی که در متن قرارداد ذکر شده است می باشد. چنانچه در این میان شخصی که مشغول کار می باشد مواردی را که متعهد به انجام آن گردیده انجام ندهد و ضرر و زیانی در این بین به کارفرما وارد شود و یا با ترک کار نیز ضرری به کارفرما وارد شود و این ضرر و زیان قابل اثبات در مراجع قضایی باشد کارفرما می تواند کتبا موارد را با کارگر یا کارمند در میان بگذارد و در صورت عدم جبران ضرر و زیان وارد شده اقدام به اجرا گذاشتن سفته ضمانت کار در مراجع قضایی کند. البته مشاهده می شود که گاها کارفرما فقط اقدام به گرفتن امضا و اثر انگشت کارکنان می کند و سایر موارد سفته را خالی می گذارد که در این صورت فرد شاغل این اجازه را به کارفرما می دهد که تاریخ و سایر مواردی که باید در سفته مشخص شود را به دلخواه خود تکمیل کند که از نظر عقلانی اجازه چنین کاری به کارفرما درست نمی باشد و بهتر این است که سفته به طور کامل تکمیل گردد و حتما در ذیل سفته قید گردد که سفته به عنوان ضمانت حسن انجام کار دریافت گردیده است. که معمولا انجام این کار مورد قبول کارفرما قرار نمی گیرد و این دیگر توافق کارمند یا کارگر با کارفرما است که اقدام به امضای سفته کند یا نه.

خیانت در امانت سفته حسن انجام کار

خیانت در امانت سفته ضمانت حسن انجام کار بدین معنی است که شخص متعهد که سفته ای را با این عنوان به کارفرما داده در صورت ایجاد ضرر و زیان در زمانی که شخص مشغول به کار می باشد و یا ضررو زیانی که شخص مشغول به کار با ترک کار به کارفرما وارد می کند  قابل پیگیری می باشد. اما باید صحت این ادعا در مراجع قضایی اثبات گردد و همه این شرایط زمانی قابل بررسی است که شماره سفته های تسلیم شده در ذیل قرار دادی که بین کارمند و کارفرما تنظیم شده ذکر شده باشد و شرایط و ضوابط حسن انجام کار نیز کاملا مشخص و قابل اثبات در مراجع قضایی باشد .بدین ترتیب پس از اتمام تاریخ قراردادی که مابین کارمند و کارفرما امضا گردیده کارفرما موظف به عودت سفته ها به کارمند می باشد اما گاها مشاهده می شود که کارفرمایان به دلیل اینکه از شکایت کارمندان به وزارت کار جهت دریافت مطالبات خود جلوگیری کنند مبادرت به نگاه داشتن سفته های فرد می کنند. اما اگر کارفرما نسبت به استرداد سفته ها اقدام نکند شخص طرف قرارداد می تواند اظهارنامه ای را به کارفرما مبنی بر بازگرداندن سفته های خود بدهد و در صورتی که کارفرما از استرداد سفته ها امتنا کند و مبادرت به اجرا گذاشتن سفته ها بکند می توان از طریق مراجع قضایی نسبت به پس گرفتن سفتهها با عنوان خیانت در امانت ، طرح دعوی شود .در رابطه با قوانین حقوقی و کیفری سفته می توانید به مقاله های سایت مراجعه کنید.

 

 

نتیجه گیری:

باید عنوان شود که با توجه به شرایط شغلی سختی که هرروزه افراد جویای کار با آن دست و پنجه نرم می کنند و رواج مطالبه چک و سفته ضمانت حسن انجام کار از جانب کارفرمایان بایدگفت که توجه به قوانین اسناد ضمانتی مانند سفته برای افراد جویای کار بسیار حایز اهمیت می باشد تا با ارایه صحیح سفته ضمانت کار از سو استفاده های احتمالی از آن جلوگیری به عمل آید تا از عواقب احتمالی بعدی آن جلوگیری شود و از تلف شدن وقت و پول خود در شوراهای حل اختلاف و راهروهای دادگاه ها پیشگیری کنند. امیدوارم مطلب ارایه شده برای شما مفید بوده باشد .

منبع : سفته ضمانت کار

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.